Aanleveren van een drukbestand voor het drukken van enveloppen

U kunt bij ons ook enveloppen laten bedrukken. Als onderdeel van uw huisstijldrukwerk zijn enveloppen een waardevol onderdeel, u heeft immers enveloppen nodig voor het versturen van brieven en facturen. Wanneer u enveloppen wilt laten bedrukken is het belangrijk dat uw drukbestand aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoet. Wij leggen u graag uit hoe u een goed drukbestand kunt opmaken voor het drukken van uw enveloppen. Bij uw ontwerp moet u natuurlijk rekening houden met een eventueel venster in het ontwerp.

Specificaties voor het drukken van enveloppen

Bij uw ontwerp moet u aan de bovenzijde minimal 6 mm vrijhouden en aan de onderkant minimaal 3mm. Dit is nodig voor het drukken, de envelop wordt aan de bovenzijde en onderzijde in een klem gezet voor het drukken.

Uw ontwerp mag aan de linkerkant en rechterkant wel overlap hebben, dit geldt alleen voor enveloppen. U kiest voor CMYK kleurinstellingen bij het opmaken van uw drukbestand, eventuele PMS kleuren zetten wij om naar CMYK. De meeste drukkerijen drukken standaard in CMYK kleuren.

Wanneer uw enveloppen een volle kleur hebben zoals vol zwart of vol grijs dan betaalt u hier meer voor. Enveloppen die volledig bedrukt moeten worden moeten een UV-droging ondergaan om te voorkomen dat ze volledig verzadigd raken door de inkt. Indien u enveloppen in een volle kleur wilt laten drukken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

In het voorbeeld hieronder ziet u een voorbeeld van een drukbestand voor een envelop. U ziet ook gelijk de maten waar u bij het opmaken rekening mee moet houden.

Drukbestand voor enveloppen

Mocht u nog vragen hebben over het aanleveren van een drukbestand voor enveloppen dan kunt u bellen met onze helpdesk of laat een reactie achter onderaan dit artikel.

Geplaatst door: Vincent

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MouthaanKBC CBC Dexia ING Homepay Mister CashMastercard VISA Ogone Acceptance Mark

Daarom VirtualPrinter

Gratis HelpdeskGratis bestandscontrole
+ cPDF digitale drukproef
Gratis bezorgingGeen bijkomende kosten
Voor uw hele order
Gratis bezorgingGratis bezorging
In de hele Benelux
Hoogste kwaliteitPersoonlijke service
Wij helpen u altijd verder
Gegarandeerde leveringTijdige levering
Op tijd elke keer


Volg ons voor de
laatste updates
en aanbiedingen:
FacebookTwitter