cPDF bestanden aanleveren voor uw drukwerk

Bestanden aanleveren voor drukwerk kan op verschillende manieren. Belangrijk hierbij is dat de resolutie van uw bestand 300 dpi is. Wij zijn afhankelijk van kwalitatief goede drukwerkbestanden voor het drukken van uw drukwerk. De volgende bestanden kunnen wij voor u drukken, Photoshop, InDesign, Illustrator en PDF bestanden. Nadat wij uw bestand hebben ontvangen gaan wij dit controleren waarna het een cPDF is.

Normale pdf en cPDF bestanden

Als u ooit een bestelling bij ons heeft geplaatst of bij een andere drukkerij weet u dat u eerst een digitale drukproef ontvangt alvorens uw drukwerk wordt gedrukt. Om te voorkomen dat er tijdens het drukproces problemen ontstaan wordt uw drukbestand op verschillende technische aspecten gecontroleerd. Na deze controle is uw drukbestand een cPDF, dit staat voor certified PDF. Uw drukwerk kan nu gedrukt worden en problemen tijdens het drukproces zullen voorkomen worden door de strenge technische controle van uw bestand. In de onderstaande afbeeldingen ziet u het verschil tussen een normaal PDF bestand en een cPDF bestand.

Normaal PDF drukbestand   cPDF drukbestand
Drukbestand PDF   cPDF drukbestand


Een certified PDF zelf maken


Wanneer u veel met drukkerijen samenwerkt en drukbestanden aan moet leveren is het gemakkelijk om te weten hoe u zelf een cPDF kunt maken. U kunt hiervoor het programma Enfocus Pitstop gebruiken. Binnen het programma van Enfocus heeft u de keuze uit verschillende producten. Producten voor kleine bureaus en zlefstandigen en producten voor drukkeriijen. Wat deze producten allemaal gemeen hebben is dat ze uw drukbestand aan een strenge technische controle onderwerpen. Uw bestand wordt op veel aspecten gecontroleerd om te voorkomen dat er problemen ontstaan tijdens het drukproces. Indien u besluit om zelf te gaan werken met Enfocus dan heeft u zelf de volledige controle over het juist aanleveren van uw drukbestanden. Wel zo fijn voor u, u kunt zich dan volledig focussen op het ontwerp en u hoeft zich niet meer af te vragen of uw ontwerp wel goed is.

Benieuwd hoe u een PDF maakt van een Photoshop, InDesign of Illustrator bestand? De komende tijd gaan wij u dat uitleggen in onze volgende artikelen. Mocht u vragen hebben over het aannleveren van drukbestanden of andere drukwerk geerelateerde vragen? Stel ze gerust via onderstaand formulier of bel met onze helpdesk.

Geplaatst door: Vincent

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MouthaanKBC CBC Dexia ING Homepay Mister CashMastercard VISA Ogone Acceptance Mark

Daarom VirtualPrinter

Gratis HelpdeskGratis bestandscontrole
+ cPDF digitale drukproef
Gratis bezorgingGeen bijkomende kosten
Voor uw hele order
Gratis bezorgingGratis bezorging
In de hele Benelux
Hoogste kwaliteitPersoonlijke service
Wij helpen u altijd verder
Gegarandeerde leveringTijdige levering
Op tijd elke keer


Volg ons voor de
laatste updates
en aanbiedingen:
FacebookTwitter