Drukbestanden voor brochures opmaken en aanleveren

Als u brochures wilt bestellen moet u ook een drukbestand aanleveren. Voor een drukbestand voor brochures gelden een paar specifieke aandachtspunten. Brochures bestaan uit meerdere pagina's en daarom is de opmaak van uw drukbestand erg belangrijk omdat dit gelijk de kwaliteit van uw brochure beinvloedt. U wilt de pagina's allemaal op de goede volgorde hebben staan en u wilt voorkomen dat de volgorde van de pagina's verkeerd is. Wij leggen u stapsgewijs uit hoe u een goed drukbestand voor brochures aan kunt leveren.

Pagina's los aanleveren voor uw brochuresDrukbestand voor brochures aangeleverd als losse pagina's

Het klinkt misschien vreemd, maar voor het aanleveren van brochures hebben wij het liefste dat u de pagina's los aanlevert. Nadat u ons de pagina's heeft aangeleverd volgt een technische controle van uw drukbestand, waarna wij alles op inslag zetten waardoor de pagina's als boekje geordend worden. Heeft uw brochure een cover dan levert u de cover ook als losse pagina aan in het hoofdbestand. Het is makkelijk als de pagina's wel genummerd zijn, na het inschieten kunnen wij dan makkelijk controleren of de pagina's in goede volgorde staan. In het voorbeeld hiernaast ziet u een drukbestand voor brochures wat als losse pagina's is aangeleverd.

 

CMYK blokken Tekst weergeven op uw brochurebestand


Ook voor tekst op uw drukbestand gelden een paar specifieke aandachtspunten. Zo moet zwarte of grijze platte tekst echt als 100% zwart aangeleverd worden. Voor andere kleuren geldt dat u deze uiteraard in opbouw van meerdere kleuren kunt aanleveren. Combinatie kleuren zoals rood en oranje kunnen zo aangeleverd worden. Bij Photoshop, Indesign, of Illustrator moet u de CMYK kleurinstellingen gebruiken. De meesten drukkerijen waaronder ook VirtualPrinter drukken in CMYK kleuren.

Om de kleuren op uw beeldscherm overeen te laten komen met de kleuren op uw drukwerk kunt u uw beeldscherm kalibreren om zo een goede kleurweergave te krijgen. De kleuren op uw beeldscherm komen zo beter overeen met de kleuren die u zult gaan zien op uw brochure.

Het laatste aandachtspunt is de afloop van 2mm rondom de pagina's. Door 2mm afloop aan te houden rondom uw pagina's voorkomt u dat u witranden gaat zien na het snijden.

Als u aan al deze punten heeft gedacht en het drukbestand voor uw brochures volgens bovenstaande richtlijnen heeft opgemaakt dan heeft u een drukbestand wat door drukkerijen makkelijk verwerkt kan worden en kunnen wij makkelijk uw brochures drukken. De kans op fouten is hierdoor kleiner en het komt de kwaliteit van uw brochures ten goede.

Mocht u ondanks deze tips toch nog vragen hebben over het aanleveren van drukbestanden voor brochures dan kunt u contact openemen met onze helpdesk. U kunt een reactie achterlaten onderaan dit artikel of bellen met 0800-50366.

Geplaatst door: Patrick

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MouthaanKBC CBC Dexia ING Homepay Mister CashMastercard VISA Ogone Acceptance Mark

Daarom VirtualPrinter

Gratis HelpdeskGratis bestandscontrole
+ cPDF digitale drukproef
Gratis bezorgingGeen bijkomende kosten
Voor uw hele order
Gratis bezorgingGratis bezorging
In de hele Benelux
Hoogste kwaliteitPersoonlijke service
Wij helpen u altijd verder
Gegarandeerde leveringTijdige levering
Op tijd elke keer


Volg ons voor de
laatste updates
en aanbiedingen:
FacebookTwitter