Huisstijldrukwerk bepalend voor het imago van uw bedrijf

De trend van digitalisering zet door en er wordt steeds minder drukwerk besteld. Op zich klinkt dat heel logisch. Toch is het hebben van drukwerk nog steeds van belang voor ondernemers. Vooral huisstijldrukwerk is erg belangrijk. Huisstijldrukwerk is bepalend voor het imago van uw bedrijf en zorgt op die manier voor herkenbaarheid bij uw klanten en potentieel klanten. Indien uw huisstijl goed is ontworpen geeft het in beeld (logo) en tekst weer wat u met uw bedrijf wilt uitdragen. Dat dit uw imago bepaald is waarschijnlijk niks nieuws voor u. Een basis huisstijlpakket is dan ook onmisbaar voor u als ondernemer. Een basis huisstijlpakket bestaat uit visitekaartjes, briefpapier en enveloppen. Doordat huisstijldrukwerk tastbaar is heeft uw klant iets fysieks om vast te houden, uw bedrijfsnaam en logo worden op deze manier beter onthouden. Huisstijldrukwerk draagt op deze manier bij aan de naamsbekendheid van uw bedrijf.

Waar let u op als u huisstijldrukwerk laat drukken?

Ga altijd voor kwaliteit als u besluit huisstijldrukwerk te laten drukken. Punten waar u absoluut op moet letten zijn het formaat en de kwaliteit van het papier. Zorg bij het drukken van visitekaartjes dat deze gedrukt worden op 300 grams offsetkarton. Zo krijgt u een dik en stevig visitekaartje. Het formaat van een standaard visitekaartje of naamkaartje is 8,5 x 5,5 cm. Dit is het meest voorkomende formaat. Laat uw visitekaartjes aan de voorkant en achterkant bedrukken. Door een visitekaartje of naamkaartje dubbelzijdig te bedrukken ontstaat een betere uitstraling en dit staat professioneler. Uw ontwerper of vormgever kan u hierin ook adviseren. Afhankelijk van het type bedrijf of organisatie kunt u ook lenticulair visitekaartjes of naamkaartjes laten drukken. Lenticulair visitekaartjes hebben aan de voorkant een 3D effect wat zorgt voor een echt WOW effect. Heeft u een creatief bedrijf of beroep dan kunt u met lenticulair visitekaartjes of naamkaartjes echt onderscheidend zijn.

Voor briefpapier kiest u voor A4 formaat en dan minimaal 80 grams offsetpapier. Ideaal is 90 grams offsetpapier. De dikte van 90 grams offsetpapier komt veelal overeen met de dikte van het papier wat u thuis gebruikt in uw printer. Laat uw briefpapier enkelzijdig of dubbelzijdig bedrukken en let er bij het ontwerp op dat het briefpapier niet te druk wordt. Voorzie uw briefpapier van uw n.a.w. gegevens zoals bedrijfsnaam, logo, adres, telefoonnummer, e-mailadres, inschrijfnummer KVK en uw belastingnummer. Groot voordeel als uw briefpapier deze gegevens bevat is dat u uw briefpapier kunt gebruiken voor facturen, maar ook voor andere type brieven.

Als laatste laat u bij uw huisstijldrukwerk nog enveloppen drukken. Heeft u alleen A4 briefpapier dan heeft u in de basis voldoende aan EA5 enveloppen. Voor het formaat kiest u voor 22 x 15,6 cm. In dit formaat envelop kunt u meerdere gevouwen A4 brieven versturen. Kies voor enveloppen van wit offsetpapier 90 grams. Dit is een goede dikte voor de envelop en zorgt voor voldoende stevigheid. Laat uw envelop enkelzijdig bedrukken aan de voorkant en zorg dat uw logo, bedrijfsnaam en adres duidelijk vermeld staan op de envelop.

Aanleveren van drukbestanden voor huisstijldrukwerk
 

Om er voor te zorgen dat uw visitekaartjes, briefpapier en enveloppen gelijk goed gedrukt kunnen worde is het belangrijk om uw bestanden goed aan te leveren. Het formaat voor visitekaartjes is 5,9 x 8,9 cm. De overlap is voor het snijden. Nadat uw visitekaartjes gedrukt en gesneden zijn heeft uw visitekaartje een afmeting van 8,5 x 5,5 cm. Voor briefpapier is het formaat 21,4 x 30,1 cm. Ook hier geldt dat de overlap voor het snijden is. Voor alle drukbestanden geldt dat u 2 mm overlap moet hebben rondom voor het snijden. Voor enveloppen staat het formaat vast. Hier heeft u de mogelijkheid om 2 zijden aflopend aan te leveren, meestal links en rechts. Uw drukbestand is dan links en rechts 2 mm groter dan het formaat van de envelop. U kunt gebruik maken van de templates op onze site voor het opmaken van uw drukbestanden. Als laatste moet u nog zorgen voor drukbestanden met een resolutie van 300 dpi. Door uw bestanden aan te leveren op 300 dpi krijgt u goed en scherp drukwerk. Kleuren en logo's zijn bij een resolutie van 300 dpi na het drukken goed leesbaar.

Met bovenstaande tips kunt u uw huisstijldrukwerk goed vormgeven voor uw bedrijf en weet u waar u op moet letten als u huisstijldrukwerk gaat bestellen.

Geplaatst door: Vincent

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MouthaanKBC CBC Dexia ING Homepay Mister CashMastercard VISA Ogone Acceptance Mark

Daarom VirtualPrinter

Gratis HelpdeskGratis bestandscontrole
+ cPDF digitale drukproef
Gratis bezorgingGeen bijkomende kosten
Voor uw hele order
Gratis bezorgingGratis bezorging
In de hele Benelux
Hoogste kwaliteitPersoonlijke service
Wij helpen u altijd verder
Gegarandeerde leveringTijdige levering
Op tijd elke keer


Volg ons voor de
laatste updates
en aanbiedingen:
FacebookTwitter