In the spotlight: Flyers en folders

Folders en flyers twee producten die veel op elkaar lijken en ook ontzettend veel met elkaar gemeen hebben. Folders zijn van hetzelfde papier gemaakt als flyers, het verschil zit in het feit dat een folder gevouwen is en een flyer niet. Folders worden in sommige kringen ook wel vouwbladen genoemd, ze worden eerst gedrukt en daarna gevouwen. Ook de ongevouwen versies die uit één blad bestaan worden vaak folders genoemd terwijl dit flyers zijn. Van vroeger uit krijgen flyers vaak de benaming van strooibiljetten.

Folders en flyers waar dienen ze voor?

Folders en flyers zijn bij uitstek voorbeelden van promotie of reclamedrukwerk. Ze dienen puur voor promotie en reclamedoeleinden. Naast promotionele doeleinden kunnen folders en flyers ook een informatieve boodschap hebben. Folders en flyers met informatie er op vindt u vaak bij huisartsen, tandartsen en in de informatierekken bij gemeentehuizen of bijvoorbeeld de VVV. Het folderen en flyeren gebeurd ook veel in winkelstraten, folders en flyers worden dan uitgedeeld aan het winkelende publiek. In rekkken bij bioscopen en theaters vindt u ook vaak veel folders en flyers of ze worden huis aan huis verspreid.

Folders van VirtualPrinter

Vouwwijzen en formaten


Folders en flyers kunnen in verschillende formaten worden gedrukt. Het meest gebruikelijk zijn de bekende A formaten. De kleinste folders en flyers zijn dan A7 en de grootste folders en flyers zijn A3 of A4 van formaat. Op onze site kunt u templates downloaden die u kunt gebruiken voor het opmaken van uw drukbestand. Flyers kunnen wij desgewenst in een door u gewenst formaat snijden. Zo hebben wij voor een klant al eens flyers in de vorm van een mobiele telefoon gesneden. Uw flyers vallen zo direct op, voor het snijden van flyers in een speciaal formaat kunt een offerte aanvragen op onze site. Folders worden altijd groter gedrukt en na het drukken worden ze gevouwen tot het gewenste eindformaat, dat kan bijvoorbeeld A6 zijn. Voor folders zijn verschillende vouwwijzen mogelijk. Zo kunnen drieluik folders op een zigzag- of wikkelwijze gevouwen worden.

Papiersoorten


Bij veel drukkers heeft u voor flyers en folders de keuze uit meerdere papiersoorten. Bij ons kunt u kiezen uit twee papiersoorten en in de meeste gevallen is dat gesatineerd mc papier. Gesatineerd mc papier is glanzend waardoor uw folders en flyers een glossy uitstraling krijgen. Het papier waarop flyers en folders gedrukt worden bij ons is 150 grs gesatineerd mc papier of 250 grs gesatineerd mc papier. 250 grs gesatineerd mc papier is steviger dan 150 grs gesatineerd mc papier. Vooral wanneer u een stevige folder of flyer wenst is 250 grs gesatineerd mc papier geschikter.

Heeft u nog vragen over het laten drukken van folders en flyers, neem dan contact op met onze helpdesk 0800-8787878. U kunt ook een reactie achterlaten onderaan dit artikel.

Geplaatst door: Patrick

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MouthaanKBC CBC Dexia ING Homepay Mister CashMastercard VISA Ogone Acceptance Mark

Daarom VirtualPrinter

Gratis HelpdeskGratis bestandscontrole
+ cPDF digitale drukproef
Gratis bezorgingGeen bijkomende kosten
Voor uw hele order
Gratis bezorgingGratis bezorging
In de hele Benelux
Hoogste kwaliteitPersoonlijke service
Wij helpen u altijd verder
Gegarandeerde leveringTijdige levering
Op tijd elke keer


Volg ons voor de
laatste updates
en aanbiedingen:
FacebookTwitter