Indesign bestanden aanleveren als PDF voor drukwerk

Voor Indesign gebruikers is het heel makkelijk om drukbestanden aan te leveren en deze bestanden als PDF aan te leveren. Om dit te realiseren maakt u gebruik van onze Adobe CS 2-4 PDF export settings. Deze export settings kunt u downloaden op onze site.

Door gebruik te maken van onze Adobe CS2-4 PDF export settings levert u bestanden aan die door drukkerijen gelijk te gebruiken zijn. Wilt u toch een "open" bestand aanleveren dan kunt u het beste gebruik maken van de pakket functie in Indesign. Gebruik maken van de pakket functies doet u door de volgende stappen te nemen: Bestand → Pakket..... → Inclusief: lettertypen, gekoppelde bestanden en afbeeldingen bijwerken.

Om het zo eenvoudig mogelijk te maken voor u kunt u gebruik maken van onze templates in Indesign om uw ontwerp  op te maken. Door gebruik te maken van onze templates zijn veel instellingen voor u goed gezet. U hoeft geen rekening meer te houden met 2mm overlap, dit hebben wij al voor u ingesteld. De templates zijn ook voorzien van het kleurprofiel ISO coated V2 300 ECI. De kleuren die u in uw ontwerp ziet zijn na het implementeren van het kleurprofiel nagenoeg gelijk als de kleuren die u te zien krijgt op uw drukwerk. U kunt dus gelijk beginnen met het opmaken van uw drukbestand.

Stapsgewijs leggen wij u uit hoe u de juiste voorinstellingen installeert en een PDF kunt maken vanuit uw opgemaakte Indesign bestand.

Stapsgewijs: Een PDF drukbestand maken vanuit Indesign

Stap 1: Ga naar bestand en kies voorinstellingen Adobe PDF en vervolgens kiest u voor opgeven. In onderstaande afbeelding ziet u het duidelijk.

Voorisintellingen Adobe PDF voor het maken van PDF drukbestanden

Stap 2: Zodra u op opgeven hebt geklikt ziet u een scherm verschijnen zoals hieronder is aangegeven.

VirtualPrinter CMYK sheet t.b.v het maken van PDF drukbestanden in Indesign

U klikt vervolgens op laden. Er opent nu een ander scherm en u kiest "VirtualPrinter(SheetCMYK_1V3).joboptions" De sheet heeft u als het goed is eerder gedownload. U klikt op de joboptions waarna de VirtualPrinter (SheetCMYK_1V3) zich installeert in Indesign.

Stap 3: U moet nu alleen nog controleren of bij kleuromzetting converteren naar doel (nummers behouden) goed staat ingesteld.

Doeluitvoer voorinstellingen Adobe PDF voor het maken van drukbestanden in Indesign

In het screenshot hierboven ziet u in geel gearceerd de kleuromzettingen en het doel staan. Als dit allemaal goed staat kunt kwalitatief goede PDF drukbestanden maken vanuit Indesign. U gebruikt hiervoor de voorinstelling "VirtualPrinter(SheetCMYK_1V3)". De PDF die u op deze manier maakt is direct bruikbaar in drukkerijen voor productie.

Heeft u vragen of aanvullingen? Laat uw reactie hieronder achter of bel met onze helpdesk 0800-50366.

Geplaatst door: Eline

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MouthaanKBC CBC Dexia ING Homepay Mister CashMastercard VISA Ogone Acceptance Mark

Daarom VirtualPrinter

Gratis HelpdeskGratis bestandscontrole
+ cPDF digitale drukproef
Gratis bezorgingGeen bijkomende kosten
Voor uw hele order
Gratis bezorgingGratis bezorging
In de hele Benelux
Hoogste kwaliteitPersoonlijke service
Wij helpen u altijd verder
Gegarandeerde leveringTijdige levering
Op tijd elke keer


Volg ons voor de
laatste updates
en aanbiedingen:
FacebookTwitter