Onze templates gebruiken voor het opmaken van drukbestanden

Het aanleveren van een goed drukbestand is belangrijk voor als u drukwerk gaat bestellen. Uw bestand moet aan een aantal technische eisen voldoen om kwalitatief goed drukwerk te krijgen. Uw bestand moet een resolutie hebben van 300 dpi, 2mm afloop hebben rondom uw ontwerp en u dient de CMYK kleurinstellingen te gebruiken. Al deze instellingen en afmetingen kunt u allemaal zelf instellen, maar u kunt ook gebruik maken van onze standaard templates.

Voor de meeste A-formaten hebben wij kant en klare templates die u gratis kunt downloaden en makkelijk kunt gebruiken voor het opmaken van uw drukbestand. Voor de A-formaten maakt het niet uit om wat voor product het gaat. Onze templates zijn geschikt voor het opmaken van ansichtkaarten, flyers, posters en folders. Het enige punt van aandacht is dat u bij het opmaken van folders in één van onze templates de vouwlijn dient aan te geven. U kiest zelf voor een liggend of staand formaat, voor de prijs heeft dit geen invloed.

Het grote voordeel voor u als u onze templates gebruikt is dat deze templates al in de goede resolutie staan. Bij het formaat is al rekening gehouden met 2mm afloop rondom uw ontwerp, de resolutie staat op 300 dpi en de template is ook al ingesteld voor CMYK. U kunt dus gelijk beginnen met het opmaken van uw drukbestand en u hoeft zich geen zorgen te maken dat u belangrijke punten vergeet.

Templates downloadenVoorbeeld template met lijnen en uitleg voor het opmaken van uw drukbestand

Op de pagina formaten en templates op onze site zijn de templates gratis te downloaden. U kiest op deze pagina het gewenste formaat van de template die u wilt downloaden en het programma waarin u de template wenst op te maken. U downloadt vervolgens een map met verschillende documenten. Van de A5 en A6 formaten heeft u gelijk de standaard achterkant van een postkaart al compleet opgemaakt in het mapje zitten. U kunt hier naar wens nog enige veranderingen in aanbrengen. U ziet tevens een voorbeeld van een opgemaakt bestand. Hierin ziet u duidelijk wat de verschillende lijnen betekenen. De rode lijnen geven de tekstmarge aan, dit is de afstand van de tekst tot aan de papierrand en deze hebben wij voor u ingesteld op 4mm. De zwarte lijn geeft het formaat van het papier na het snijden weer. Op de hoeken ziet u vervolgens nog de snijlijnen staan. In het voorbeeld hiernaast ziet u het voorbeeld bestand met de beschreven lijnen.

Gemakkelijk uw drukbestand opmaken


Nadat u onze templates hebt gedownloadt kunt u gelijk beginnen met het opmaken van uw drukbestand. U maakt het zich veel gemakkelijker op deze manier om een goed drukbestand aan te leveren. U hoeft zich immers alleen op de opmaak van uw drukbestand te concentreren, alle instellingen zijn al ingesteld voor u.

Heeft u zelf nog goede tips of aanvullingen voor het opmaken van drukbestanden.....? Wij horen het graag van u. U kunt hiervoor een reactie achterlaten onderaan dit artikel of bel met onze helpdesk 0800-50366.

Geplaatst door: Vincent

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MouthaanKBC CBC Dexia ING Homepay Mister CashMastercard VISA Ogone Acceptance Mark

Daarom VirtualPrinter

Gratis HelpdeskGratis bestandscontrole
+ cPDF digitale drukproef
Gratis bezorgingGeen bijkomende kosten
Voor uw hele order
Gratis bezorgingGratis bezorging
In de hele Benelux
Hoogste kwaliteitPersoonlijke service
Wij helpen u altijd verder
Gegarandeerde leveringTijdige levering
Op tijd elke keer


Volg ons voor de
laatste updates
en aanbiedingen:
FacebookTwitter