Visitekaartjes offset of digitaal drukken

Visitekaartjes zijn van belang voor u als ondernemer. U wilt goed voor de dag komen en alleen de beste kwaliteit is voor u goed genoeg. Op internet leest u veel over digitaal en offset drukken van visitekaartjes. Wat zijn de verschillen en wat is het beste vraagt u zich af? Het verschil zit in de druktechniek, wij leggen u graag uit wat het exacte verschil is voor uw visitekaartjes.

Offset drukken van visitekaartjes

Offset is een van de meeste gebruikte druktechnieken. De drukvorm bestaat uit een dunne aluminium plaat waarop fotografisch een beeld is aangebracht. Om nu te kunnen drukken wordt de plaat vochtig gemaakt. Alle delen die geen beeld bevatten nemen dit vocht aan. Daarna wordt vette inkt gebruikt voor het drukken. De inkt wordt afgestoten op alle delen van de aluminium plaat die geen beeld bevatten en zo vindt het drukproces plaats. Het ontwerp van uw visitekaartjes wordt op deze manier gedrukt. Offset drukken is een arbeidsintensief proces waardoor het bij hogere oplagen pas interessant wordt om uw visitekaartjes offset te drukken.

Visitekaartje offset drukken
Visitekaartje digitaal drukken

Digitaal drukken van visitekaartjes


Digitaal drukken kan op verschillende manieren. Een veel gebruikte vorm is inkjet. Professionele inkjetprinters lijken wat techniek zeer veel op printers zoals die voor consumenten worden gebruikt. Groot voordeel met digitaal drukken is dat de opstartkosten veel lager zijn dan bij offset drukken. De variabele kosten zijn bij digitaal drukken weer veel hoger. Het digitaal drukken van visitekaartjes is daarom veel interessanter bij kleine oplagen.

Verschillen in kwaliteit tussen digitaal en offset drukken


Door de enorme technologische ontwikkelingen op het gebied van digitaal drukken is de kwaliteit hetzelfde als bij offset drukken. Het verschil zit voornamelijk in de opstarrtkosten. Kleine oplagen visitekaartjes en ander drukwerk drukken wij dan ook digitaal en grote oplagen worden offset gedrukt. Hierdoor kunnen wij u scherp geprijsde visitekaartjes aanbieden.

Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen? Laat het ons weten en bel met onze klantenservice of plaats uw reactie.....!

Geplaatst door: Vincent

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MouthaanKBC CBC Dexia ING Homepay Mister CashMastercard VISA Ogone Acceptance Mark

Daarom VirtualPrinter

Gratis HelpdeskGratis bestandscontrole
+ cPDF digitale drukproef
Gratis bezorgingGeen bijkomende kosten
Voor uw hele order
Gratis bezorgingGratis bezorging
In de hele Benelux
Hoogste kwaliteitPersoonlijke service
Wij helpen u altijd verder
Gegarandeerde leveringTijdige levering
Op tijd elke keer


Volg ons voor de
laatste updates
en aanbiedingen:
FacebookTwitter